1. Válasszuk ki számunkra megfelelő tetőborítást, vegyük figyelembe a tető dőlésszögét, a környezetbe illeszkedését, a tervező ajánlását, az anyag súlyát, várható élettartamát, garancia idejét, és a későbbi fejlesztési lehetőségeket is.

2. Keressünk megfelelő tudású szakembert, kérjünk tőle precíz árajánlatot tételes anyag kiírással, referenciákat.

3. Kössünk írásos megállapodást, határozzuk meg a kezdési időpontot, a várható időtartamot, a felmondás lehetőségét, esetleges kötbért.

4. A tételes anyagkiírással mi is kérhetünk több kereskedőtől árajánlatot. Bár ezt sokszor hasznos a szakemberre bízni az elérhető nagyobb árkedvezmény miatt.

5. Nem célszerű a faanyagokat “bespájzolni”. Elég a munkálatok megkezdése előtt néhány nappal megvásárolni. A fának nem tesz jót a várakozás. Tekeredik, csavarodik, gombásodik, görbül. Ezeket a problémákat hagyjuk a fakareskedőre.

6. Érdemes az anyagminőségre odafigyelni. A tetőszerkezetbe kerülő fa nem lehet bogaras, korhadt, lábonszáradt, kérges.

7. Egyre nagyobb az igény az energiatakarékosságra. Bő a választék a különböző hőszigetelő anyagokból a tetőszerkezetekre is, az egyszerű fóliáktól a hőtükrös megoldásokig.

8. Az anyagiak függvényében fordítsunk gondot a faanyagok konzerválására, gomba mentesítésre, égéskésleltetésre. Tűzálló fa nincs, de sokszor az oltásnál a percek is sokat számítanak.

9. Vásárláskor az egyéb szolgáltatásokat is vegyük figyelembe, gyalulás, mártás, szállítás, ütemezett fizetés, garancia,stb.

10. A munkálatok megkezdése után a jó gazda gondosságával eljárva figyelemmel kell követni az építkezést. Nem kell folyton ott “nyüzsögni”, de az elérhető közelség mindamellet, hogy a munkamorált javítja a felmerülő esetleges kérdéseknél, hiányosságoknál jól jön. Ne feledjük a dolgozókat nem mi “dirigáljuk”. A megoldandó problémákat mindig a munkahelyi vezetővel beszéljük meg. Az irányítás az ő feladata ée felelőssége.

11. A munkák befejeztével a tetőt minden részletre kiterjedően vegyük át a műszaki ellenőr segítségével. A hiányosságokat haladéktalanul (még a kifizetés előtt) pótoltassuk. Az elvégzett munkára kérjünk garanciát a “szaki” pontos elérhetőségével együtt.

12. Ekkor jöhet a végső kifizetés.