Opten-minősítés

Az OPTEN Kft. kockázati besorolása

 
Büszkék vagyunk, hogy cégünk beletartozik a magyarországi cégek csupán azon 13%-ába, aki rendelkezik az OPTEN Kft. kockázati besorolásának ?A? kategóriájú minősítésével. Ez azt jelenti, hogy az üzleti élet egyik legmegbízhatóbb szereplője vagyunk, a velünk való üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata rendkívül alacsony.
 
Ez a besorolás a közgazdászok által elismert cégminősítési módszertanon alapul, melyet a magyar piac sajátosságait és a legfrissebb pénzügyi adatok mellett a cégjegyzéki és a különböző pozitív-negatív információkat (pl. köztartozásmentes adózó, végrehajtás) is figyelembe véve alkalmaznak.
A modell ezáltal több száz változó alapján a főtevékenységet is figyelembe véve rangsorolja a cégeket korszerű adatbányászati algoritmusok használatával.
 
Az OPTEN Kft. céginformációs rendszerét széles körben használják a hazai pénzintézetek, nagyvállalatok és KKV cégek. A kockázati modell a minősített cégek megbízhatóságát, stabilitását jellemzi, a fizetésképtelenség bekövetkezésének esélyét vizsgálva.
 
A vállalkozás méretét (nagyvállalat, kkv, mikro vállalkozás) is figyelembe véve a következő kategóriákat állították fel:
A ? minimális kockázat
B ? átlag alatti kockázat
C ? átlagot meghaladó kockázat
D ? kiemelten magas kockázat