Önkormányzati erdőtelepítés Egerben

Erdőtelepítési programba kezdett Eger önkormányzata az Európai Unió támogatásával – nyilatkozta az önkormányzat sajtószóvivője.

A pályázaton elnyert 26 ezer euró felhasználásával 11 hektárnyi, eddig műveletlen gazos területet telepítenek be tájjellegű, őshonos fafajtákkal – közölte Zentai László.

A város a parlagon álló saját tulajdonú ingatlanok erdősítésével példát is kíván mutatni, hiszen az erdőterületek telepítése a kellemes környezet és klíma biztosítása mellett munkahelyeket is teremt Egerben – tette hozzá.

Mint elmondta: az önkormányzat közbeszerzési pályázatot írt ki a munka elvégzésére, ennek elbírálását követően a telepítés már el is kezdődött a Rózsás-dűlőben, molyhos tölgyes-cseres erdő ültetésével.

A most folyó erdősítés csupán a kezdet, vagyis újabb telepítési programot is terveznek, szintén őshonos fafajokkal. A további telepítésekre újabb 14 ezer euró támogatást ítélt meg december közepén jóváhagyta a Heves Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal és a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal Egernek.