Egységes lett a Tilos a dohányzás! tábla

Szombattól egységes a Tilos a dohányzás! tábla

Szombat a határideje annak, hogy a dohányzást tiltó és a dohányzásra kijelölt helyet jelölő feliratok, jelzések szembetűnően, világosan és egységesen mindenki számára, négy nyelven felismerhetőek legyenek ? írja az ÁNTSZ.

tilos a dohanyzas

A feliratok formájára, tartalmára eddig csak ajánlás létezett. Március elsejétől mindenhol egységessé válnak jelzések. A feliratokat legalább A4-es méretben kell kihelyezni, a minimális betűméretet is meghatározza a kormányrendelet. A magyar nyelvű szöveg mellett angolul, németül, franciául és oroszul is szerepelnie kell a ?Dohányzásra kijelölt hely?, illetve a ?Tilos a dohányzás!? felhívásoknak.

A felirat vagy jelzés anyaga szabadon választható, de a mérete, színe, betűtípusa, betűmérete meg kell, hogy feleljen a jogszabályban foglaltaknak.

Az új táblákon fel kell tüntetni a helyi tarifával hívható 06 40 200 493-as kék számot, ahol egyfelől a leszokáshoz nyújtanak támogatást, másrészt a nemdohányzók védelméről szóló törvény előírásainak megszegését is lehet jelezni. Szerepelnie kell www.leteszemacigit.hu  hivatkozásnak is, ahol szintén a leszokni vágyók kaphatnak segítséget.A feliratokat, ahogy a többi dohányosokra vonatkozó szabályok betartását is, a kerületi kormányhivatalok népegészségügyi intézetei ellenőrzik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

18 + 12 =

fa, gerenda, palló, szarufa, deszka, léc, luc, borovi, fenyő, bükk, tölgy, szélezetlen, építőfa, asztalos, gyalulás, gyalult deszka, impregnálás, megmunkálás, szárított, tömbösített, táblásított, falap, ajtófríz, ablakfríz, brikett, fabrikett, gyújtós, forgács, fűrészpor, füstölés, padló, bramac, OSB, lap, tetőléc, paradicsomkaró, fűrészelés, lambéria, hajópadló, rönkházprofil, faházelem, faházborító, kutyaól, kutyaház, keményfa, fűrészáru, fatelep, áztatás, csavar, sarokvas, faragasztó, vékonylazúr, teraszlazúr, milesi, purhab, faragasztó, folyékony dűbel, epoxy ragasztó, bochemit, favédelem, kiszállítás, vörösfenyő, teraszburkoló, ragasztott gerenda, pipaléc, parkettszegő, műszárított, lépcsőgyártás, küszöb, lépcső, munkalap, huzalszeg, szög, hullámlemez, zsindely, bitumenes zsindely, onduline,trapézlemez, cserepeslemez, tüzép, fakereskedés