Fenyő fűrészáru

Fenyő fűrészárúFenyőfát nemcsak karácsonyra…

Mi az a fenyő fűrészáru? A kivágott fenyőfa fűrészelése során keletkező különböző méretezésű faanyagokat összefoglaló néven fenyő fűrészárunak nevezzük. Fajtái: lucfenyő, borovi és vörösfenyő. Szelvényméretek alapján megkülönböztetünk: deszkát. pallót. szarufát.gerendát.

Felhasználási területei. Az építkezések, felújítások során beépített, felhasznált faanyagokat építő faárunak nevezzük.A tetőszerkezetek leggyakrabban használt alapanyaga lucfenyő. A nyílászárók, burkolatok, bútorok, látványelemek készítése során főleg borovifenyő asztalos faanyagot használunk. Az utóbbi években kezd divatba jönni a vörösfenyő, elsősorban tartóssága, kopásállósága révén. A két termékcsoportot elsősorban a minősége különbözteti meg.

Fenyő fűrészáru vásárlásakor mire ügyeljünk? A megtervezett, előttünk álló feladathoz válasszuk ki az ehhez megfelelő fenyő fűrészárut. A pénzügyi szempontot előzze meg a fafajta helyes megválasztása (külső burkolatokhoz lehetőleg vörös vagy borovifenyőt), az anyagminőség (ne legyen korhadt, lábon száradt, bogaras, stb.), a statikai biztonság (megfelelő keresztmetszet) és az esztétikum. Fontos szempont, hogy megtekinthető-e a faanyag? Vállal-e a kereskedő garanciát? Milyen plusz szolgáltatást tud adni?

Vegye fel velünk a kapcsolatot, hívjon minket bizalommal!  

Telefon szám: +36/30-908-1863
Telefon szám: +36/70-633-0038
E-mail cím: info@egerfa.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük