Bochemit Estetik Faolaj: fafelületek kezelése

Kültéri Bochemit Estetik Fa olaj

Tulajdonságok:

Kültéri olaj, az időjárás viszontagságainak kitett fafelületek kezelésére. Mélyen beivódik a fába, élénkíti a faanyag természetes struktúráját, védi azt a nedvesség ellen, és folyamatos kezeléssel meggátolja a faanyag szürkülését. A faanyag természetes sötétedését nem akadályozza meg. Nem tartalmaz kémiai favédő-, ill. UV sugárzás ellen védő szereket. Alkalmazható alapozásként és ápolásként is minden kültéren lévő, csiszolt vagy gyalult faanyaghoz. Nem alkalmas ajtók, ablakok (mérettartó építőelemek) kezelésére.

Figyelni kell arra, hogy a faszerkezetek a konstruktív faanyagvédelmi szabályoknak megfelelően legyenek kialakítva, és a víz a fafelületeken ne tudjon megállni. Függőleges helyzetben álló faanyagot alulról le kell zárni, nehogy a víz felszivárogjon a fába, mert ez gombafertőzéseknek ideális helyzetet teremthet. A gombafertőzésnek kitett, vagy már gombafertőzött faanyagnak ajánlott egy fungicid alapozás. A fel nem szívódott olaj fényes foltokat okoz, ami a későbbiekben egalizálódik.

 

Használata:

A felület előkészítése: A faanyag száraz (Umax=12%), tiszta, por- és zsírmentes legyen, szükség esetén BIOFA 0050 hígítóval meg kell a felületet tisztítani. Régi felületkezelő anyag maradványokat eltávolítani. Kerti és teraszbútorok befejező csiszolása P180 – P240 szemcsefinomsággal történjen.

Felhasználása nem mérettartó építőfaanyagokon. Az olajat szórópisztollyal, hengerrel, vagy ecsettel kell vékonyan a felületre felhordani. A felhordások között 12-24 órát állni hagyni. Különösen figyelni a homlokzatoknál.

Kerti bútorok, fajátékok, teraszok. A kültéri olajat szórópisztollyal, hengerrel, vagy ecsettel háromszor, vékonyan 12 – 24 óránként kell a felületre felhordani. Ha szükséges, P180 – P240-es szemcsefinomsággal köztes csiszolást kell végezni. Létrázott, lécezett kerti mászókáknál, bútoroknál, valamint fugáknál felhordáskor az olajmegfolyásokat el kell kerülni.

Fontos! Erős napsugárzáskor ne használjuk, mert az olaj “kiizzadhat”-, ami egy ragacsos felületet adhat, valamint a felület ráncos lehet. Használatakor és száradásakor – amennyiben zárt térben, műhelyben történik – frisslevegő utánpótlásról gondoskodni kell. A kezelt bútorok 48 óra kikeményedési idő után használhatóak.

Próbaolajozást végezni kell!

 

Az építőanyagok, teraszok, játékok utókezelése:

Ahhoz, hogy tartós védelmet érjünk el, az olajozott felületeket 1 ? 3 évente, az időjárástól függően, vízszintes felületeket évente újra kell olajozni.

 

Kerti és teraszbútorok ápolása:

Az ápoláshoz az olajat vékonyan kell a felületre felvinni, majd 30 perc után szöszmentes gyapjú ronggyal szárazra polírozzuk.

 

Száradás:

Az olaj 12-24 óra után száraz. 48 óra után az olajozott termék használatba vehető.

 

Kiadósság:

Építőelemeknél:30 — 50 ml/m2, illetve 20 – 30 m2/liter. Amennyiben a felület csak fűrészelt, nem csiszolt, ill. gyalult, úgy a jóval több felhasználással kell számolni.

Bútoroknál: 20 – 30 ml/m2, illetve 30 – 50 m2/liter.

Mindkét esetben figyelembe kell venni a faanyag nedvszívó képességét.

Vegye fel velünk a kapcsolatot, hívjon minket bizalommal!  

Telefon szám: +36/30-908-1863
Telefon szám: +36/70-633-0038
E-mail cím: info@egerfa.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

tizennyolc − tíz =

fa, gerenda, palló, szarufa, deszka, léc, luc, borovi, fenyő, bükk, tölgy, szélezetlen, építőfa, asztalos, gyalulás, gyalult deszka, impregnálás, megmunkálás, szárított, tömbösített, táblásított, falap, ajtófríz, ablakfríz, brikett, fabrikett, gyújtós, forgács, fűrészpor, füstölés, padló, bramac, OSB, lap, tetőléc, paradicsomkaró, fűrészelés, lambéria, hajópadló, rönkházprofil, faházelem, faházborító, kutyaól, kutyaház, keményfa, fűrészáru, fatelep, áztatás, csavar, sarokvas, faragasztó, vékonylazúr, teraszlazúr, milesi, purhab, faragasztó, folyékony dűbel, epoxy ragasztó, bochemit, favédelem, kiszállítás, vörösfenyő, teraszburkoló, ragasztott gerenda, pipaléc, parkettszegő, műszárított, lépcsőgyártás, küszöb, lépcső, munkalap, huzalszeg, szög, hullámlemez, zsindely, bitumenes zsindely, onduline,trapézlemez, cserepeslemez, tüzép, fakereskedés