Tulajdonságok:

Kültéri olaj, az időjárás viszontagságainak kitett fafelületek kezelésére. Mélyen beivódik a fába, élénkíti a faanyag természetes struktúráját, védi azt a nedvesség ellen, és folyamatos kezeléssel meggátolja a faanyag szürkülését. A faanyag természetes sötétedését nem akadályozza meg. Nem tartalmaz kémiai favédő-, ill. UV sugárzás ellen védő szereket. Alkalmazható alapozásként és ápolásként is minden kültéren lévő, csiszolt vagy gyalult faanyaghoz. Nem alkalmas ajtók, ablakok (mérettartó építőelemek) kezelésére.

Figyelni kell arra, hogy a faszerkezetek a konstruktív faanyagvédelmi szabályoknak megfelelően legyenek kialakítva, és a víz a fafelületeken ne tudjon megállni. Függőleges helyzetben álló faanyagot alulról le kell zárni, nehogy a víz felszivárogjon a fába, mert ez gombafertőzéseknek ideális helyzetet teremthet. A gombafertőzésnek kitett, vagy már gombafertőzött faanyagnak ajánlott egy fungicid alapozás. A fel nem szívódott olaj fényes foltokat okoz, ami a későbbiekben egalizálódik.

Használata:

A felület előkészítése: A faanyag száraz (Umax=12%), tiszta, por- és zsírmentes legyen, szükség esetén BIOFA 0050 hígítóval meg kell a felületet tisztítani. Régi felületkezelő anyag maradványokat eltávolítani. Kerti és teraszbútorok befejező csiszolása P180 – P240 szemcsefinomsággal történjen.

Felhasználása nem mérettartó építőfaanyagokon. Az olajat szórópisztollyal, hengerrel, vagy ecsettel kell vékonyan a felületre felhordani. A felhordások között 12-24 órát állni hagyni. Különösen figyelni a homlokzatoknál.

Kerti bútorok, fajátékok, teraszok. A kültéri olajat szórópisztollyal, hengerrel, vagy ecsettel háromszor, vékonyan 12 – 24 óránként kell a felületre felhordani. Ha szükséges, P180 – P240-es szemcsefinomsággal köztes csiszolást kell végezni. Létrázott, lécezett kerti mászókáknál, bútoroknál, valamint fugáknál felhordáskor az olajmegfolyásokat el kell kerülni.

Fontos! Erős napsugárzáskor ne használjuk, mert az olaj “kiizzadhat”-, ami egy ragacsos felületet adhat, valamint a felület ráncos lehet. Használatakor és száradásakor – amennyiben zárt térben, műhelyben történik – frisslevegő utánpótlásról gondoskodni kell. A kezelt bútorok 48 óra kikeményedési idő után használhatóak.

Próbaolajozást végezni kell!

Az építőanyagok, teraszok, játékok utókezelése:

Ahhoz, hogy tartós védelmet érjünk el, az olajozott felületeket 1 ? 3 évente, az időjárástól függően, vízszintes felületeket évente újra kell olajozni.

Kerti és teraszbútorok ápolása:

Az ápoláshoz az olajat vékonyan kell a felületre felvinni, majd 30 perc után szöszmentes gyapjú ronggyal szárazra polírozzuk.

Száradás:

Az olaj 12-24 óra után száraz. 48 óra után az olajozott termék használatba vehető.

Kiadósság:

Építőelemeknél:30 — 50 ml/m2, illetve 20 – 30 m2/liter. Amennyiben a felület csak fűrészelt, nem csiszolt, ill. gyalult, úgy a jóval több felhasználással kell számolni.

Bútoroknál: 20 – 30 ml/m2, illetve 30 – 50 m2/liter.

Mindkét esetben figyelembe kell venni a faanyag nedvszívó képességét.

Vegye fel velünk a kapcsolatot, hívjon minket bizalommal!  

Telefon szám: +36/30-908-1863
Telefon szám: +36/70-633-0038
E-mail cím: info@egerfa.hu