Asztalos faáru

Az ajtótól a bútorig. Mi az a asztalos faáru?

 A fűrészelés során kiválogatott jó minőségű faanyagokat összefoglaló néven asztalos faárunak nevezzük. Megkülönböztetünk vastagságuk alapján deszkát vagy pallót, szélezett illetve szélezetlen kivitelben.

Hazánkban a leggyakoribb alapanyag a fenyőfélék családjából kerül ki.Legnépszerűbb a borovifenyő, illetve a lucfenyő. Egyre többen keresik  a vörösfenyőt is. Igényesebb munkák alapanyaga a tölgy. a kőris és a dió. A bükköt és a gőzölt bükköt lépcsőknél, konyhai eszközök, szerszámok, nyelek gyártásánál kedvelik. Az úgynevezett trópusi fafajok tartósságuk révén népszerűek. Bár a jelenlegi árfekvésük tömegével történő felhasználásukat gátolja.

A korszerű asztalos műhelyek alapanyag igényei eltolódtak az előregyártott, ragasztott, táblásított, tömbösített faanyagok irányába. Ezek a termékek elősegítik a hatékonyabb és precízebb munkavégzést, felgyorsítva a gyártási folyamatot.

További információk…

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..