A helyszínen beépített faanyag védelme

Ezen az oldalon csak a helyszínen beépített faanyag védelmének ismertetésére szorítkozunk. A Pannon-Protect Kft. a faházat gyártó, vagy forgalmazó cégek részére ?testre szabott? védőszer kombinációt és technológiát készít oktatással, biztonságtechnikával, kockázatelemzéssel együtt.

A WOLMANIT? QB-1védőszereket profi faházépítőknek és házilagos kivitelezőknek egyaránt ajánljuk. Színtelen, vagy színes, a faanyagban fixálódik, védelmet biztosít kékülés, vagy gomba- és rovarfertőzés ellen.

A DIFFUSIT? IC-B megszünteti rovarfertőzést. Vizes sóoldat, a kezelt faanyagot nem, vagy igen csekély mértékben színezi (sárgás, érett szín). Használatát bontott, újrafelhasznált faanyag esetében javasoljuk.

A védőszerek felhordása mártással, vagy mázolással történik.

A felület színezésére a kiváló minőségű a hazai fejlesztésű BIOLUX FÉNYLAKK ?KT?-t javasoljuk, amely szintén kapható színtelen, színes és ezen belül fényes, matt, vagy selyemfényű változatban.

Kijuttatása kültérben 3-4 rétegben történik (100-125 g/m2 x réteg).

A felület lezárására, védelmére (rosttelítésére) SVÉD FAOLAJAT javaslunk.

Keményfa, vörösfenyő, vagy trópusi fák esetén KÍNAI FAOLAJAT kell alkalmazni.

Szép felületet ad a WOLWAX? REFRESH színtelen, barna, vagy meranti változata is.

Erős koptatásnak kitett külső felületek (lépcsők, korlátok, járófelületek stb.) védőkezelése előtt kérjen szaktanácsot.

Faházak külső felületének-, vagy külső teraszok, lépcsők anyagának védelméhez ideális lenne a faanyag, nyomás alatt történő impregnálása.Ebben az esetben a védelemhez használt faanyagvédőszer oldatot ki kell egészíteni WOLMANIT? WR vízlepergető adalékkal. A későbbi kezelést, a faanyag ápolását a WOLWAX? REFRESH színtelen, barna, vagy meranti változatával kell elvégezni.

Külső falak színezésére és védelmére használható még a rendkívül olcsó, tartós és könnyen kezelhető svédországi ?FALU RÖD? kültéri festék, mely nemcsak vörös, hanem nevétől eltérően fekete és világosabb vörös színben is kapható. Rendkívül egyszerű az utánkezelése, mert a kezelésre kerülő falat seprűvel meg kell tisztítani, és máris felhordható az újabb réteg.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..